نکته ها و توصیه هایی برای مدیریت مالی در نظام صنفی کشاورزی

ساخت وبلاگ

هر سازمان و نهاد و تشکل برای دوام و بقای خود و فعالیت هایش ملزم به رعایت قوانینی است که در نهایت بهبود و پیشرفت امور و تامین منافع آن مجموعه و گروه ذینفعان را در پی دارد.

در این یادداشت، توصیه ها و راهکار های اجرایی برگرفته از قوانین و مقررات مالی نظام های صنفی کشاورزی برای حفظ وصیانت از اموال و دارایی ها ونظم ونسق بخشیدن به امور مالی، مدیریت جامع وموثر بر منابع مالی ،حصول درآمد ها وهزینه ها وایجاد وحدت رویه در زمینه عملیات مالی، معاملاتی نظام های صنفی کشاورزی ارائه می شود:

 – کلیه دریافت ها وعایدات نظام صنفی(اعم از نقدی وغیر نقدی) صرف امور مربوط به نظام و برنامه های آن خواهد شد و هر نوع بهره برداری شخصی یا انجام عملیات اقتصادی و بازرگانی بر خلاف مقررات می باشد.

اخذ هرگونه وام از بانکها و مؤسسات مالی با پیشنهاد هیات مدیره وتصویب مجمع عمومی وتایید نظام سطح بالا تر وصرفاً جهت خرید دارایی های سرمایه ای  مجاز می باشد.

 پرداخت هر نوع وام و مساعده به اعضای هیأت مدیره، اعضای نظام و کارکنان آن از محل منابع مالی نظام صنفی ممنوع می باشد و لازم است مورد توجه جدی خزانه داران قرار گیرد.

– با توجه به مشکلات پیش آمده برای مؤسسات مالی و اعتباری، نسبت به پس انداز منابع مالی نظام صنفی نزد مؤسسات و بانکها توجه و دقت جدی بعمل آید.

– هیات مدیره به صورت داوطلبانه وبدون دریافت هیچگونه وجهی در نظام صنفی فعالیت می کند، پرداخت هرگونه وجهی در قالب پاداش ممنوع و پرداخت حق الجلسه نیز منوط به تحقق درآمد های پیش بینی شده در بودجه سالیانه خواهد بود که بر اساس دستورالعملهای ابلاغی و یا با پیشنهاد هیات مدیره وتصویب مجمع  عمومی مجاز می باشد.

  مسئولیت امور مالی نظام به عهده خزانه دار است و مکلف است نسبت به تنظیم صورت های مالی ،پلمپ دفاتر  وتنظیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نماید.

 جهت تامین منابع مالی سطوح بالادست نظام صنفی شهرستان موظف است حداکثر هر سه ماه یکبار ۲۰% از منابع درآمدی خود شامل : حق عضویت ،تمدید عضویت سالیانه ، حق صدور و تمدید پروانه فعالیت را به حساب نظام استان واریز کند .از مجموع ۲۰ درصد واریزی شهرستانها۱۵درصد سهم استان و۵درصد سهم شورای مرکزی می باشد.

 هیئت مدیره نظام صنفی موظف است هر سال در پایان دوره مالی نسبت به انجام حسابرسی از طریق حسابرسان واجد شرایط اقدام نماید و گزارش حسابرس بایستی در جلسه مجمع عمومی قرائت شود.

 به منظورحفظ وصیانت ازمنابع واموال ودارایی های نظام صنفی کشاورزی هیئت مدیره نظام صنفی مکلف است از کلیه اشخاص  اعم از دبیر اجرایی، خزانه دار، کارکنان و کسانی که به نحوی از انحاء ابواب جمعی اموال در اختیار آنهاست به نسبت ابواب جمعی در اختیار تضمین اخذ نماید.

-مسئولیت اخذ تضامین ابواب جمعی با هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی می باشد لذا عواقب و مسئولیت عدم اخذ تضمین و هرگونه خسارت مالی به عهده آنها است ومسئولیت حفظ ونگهداری تضامین واجرای آن بر عهده گیرندگان تضامین می باشد.انواع تضمین قابل قبول عبارتند از:سند ذمه ای ،وثیقه ملکی و سفته و چک.

*مسعود عدل طلب رئیس گروه بررسی های اقتصادی و اجتماعی دفتر امور تشکل های کشاورزی

پرتال نظام صنفی کشاورزی خراسان شمالی...
ما را در سایت پرتال نظام صنفی کشاورزی خراسان شمالی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : fnskhorasan9 بازدید : 144 تاريخ : شنبه 9 دی 1396 ساعت: 2:27