مقاله و گفتمان با موضوع نظام صنفی کشاورزی در ششمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیع

ساخت وبلاگ

ششمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایران طی روزهای پنجم و ششم آبان ماه 1395 در دانشگاه شیراز برگزار می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام صنفی کشاورزی، از میان مقالات داوری و  برگزیده  شده جهت ارائه و در قالب گفتمان و بحث های علمی، یک مقاله به موضوع نظام صنفی کشاورزی تحت عنوان:"نظام صنفی كشاورزی؛فرصتی برای نظم بخشی و مشاركت كشاورزان در مدیریت كشاورزی" اختصاص یافته است که از سوی مهندس علی شفیعی علویجه کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی در این کنگره علمی ارائه خواهد شد.

هدف از ارائه این مقاله معرفی نظام صنفی کشاورزی و جلب توجه اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان به مطالعه و ارزشیابی این نظام است.

در چکیده این مقاله آمده است: اگرچه سازماندهی تولیدكنندگان و بهره برداران بخش كشاورزی از مدتها پیش وجود داشته و تشكلهای ایجاد شده با انسجام دادن و هماهنگ كردن فعالیتهای كشاورزان توانسته اند توسعه بخش كشاورزی را تا حدی زمینه‌سازی كنند اما همواره فقدان نهادی اجتماعی كه بتواند با حضور كشاورزان و بهره‌برداران بخش كشاورزی در فرآیند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی این بخش، بسترها‌ی لازم برای هماهنگی جامع و كامل در بخش و دفاع از حقوق و منافع صنفی و اجتماعی احاد كشاورزان را فراهم نماید وجود داشته است.

با تصویب قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی در تیرماه سال1380زمینه لازم برای تشکیل نهادی با این مشخصات در بخش کشاورزی فراهم شد و با فراز و نشیبهایی تشکیل نظام صنفی در بخش كشاورزی در سال 1386 با تصویب آیین نامه اجرایی آن در هیأت دولت رقم خورد.

این نهاد اجتماعی، غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی بعنوان یك نهاد عمومی و فراگیر بخش کشاورزی است که تمامی شاغلین بخش کشاورزی و منابع طبیعی در سرتاسرکشور را پوشش می دهد. نظام صنفی كشاورزی از بطن جامعه كشاورزان و بهره برداران كشاورزی و منابع طبیعی كشور شكل می گیرد و بر پایه مدیریت خود كشاورزان استوار است.

ساختار نظام صنفی كشاورزی درسه سطح شهرستانی، استانی و ملی و از پایین به بالا سازماندهی شده است. توسعه و گسترش نظام صنفی كشاورزی و افزایش توانمندی های آن در انجام وظایف و مأموریتهای محول شده نیاز به حمایت و سرمایه گذاری ویژه برای توانمندی بیشتر آن دارد.

تجربه اجرایی چند ساله نظام صنفی کشاورزی حاکی از تأثیرگذاری آن بر تصمیم گیریهای مرتبط با بخش کشاورزی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی می باشد ضمن اینکه در نظم بخشی به مشاغل و شاغلین بخش نیز ایفای نقش نموده است. تا بهار سال 1395، 03/18 درصد از بهره برداران بخش كشاورزی و منابع طبیعی كشور که 727307 نفرمی باشند عضو نظام صنفی شده اند و 663932 فقره پروانه فعالیت برای آنها صادر شده است. از بین 433 شهرستان کشور در 411 شهرستان نظام صنفی کشاورزی تأسیس شده و متعاقب آن در همه استانهای کشور نیز نظام صنفی استانی تشکیل شده است.

بر اساس مشاهدات میدانی، نظامهای صنفی كشاورزی در سطح استانهای كشور علیرغم اقدامات قابل توجه، با مسائل و مشكلاتی دست به گریبانند كه در صورت كم توجهی به آنها، تأثیر منفی قابل توجهی بر روی ادامه كار این نظام خواهد داشت.

هدف از برگزاری این کنگره ، فراهم نمودن زمینه های تبادل افکار بین اساتید، متخصصان، کارشناسان، مدیران و فعالان بخش‌های دولتی، تعاونی و خصوصی کشور، کشاورزان و دانشجویان، در زمینه علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و توسعه روستایی و کشاورزی اعلام شده است.

پرتال نظام صنفی کشاورزی خراسان شمالی...
ما را در سایت پرتال نظام صنفی کشاورزی خراسان شمالی دنبال می کنید

برچسب : مقاله گفتمان,مقاله گفتمان, اسلامی,مقاله گفتمان سازی, نویسنده : fnskhorasan9 بازدید : 89 تاريخ : چهارشنبه 5 آبان 1395 ساعت: 9:23